Ammoniak Installatie 1.465 kW – De Drie Ossen, Gemert

Champignonkwekerij De Drie Ossen BV

Jaar: 2020
Koelcapaciteit: 1.465 kW (Uit te breiden naar 2.400 kW)
Koudemiddel: NH3 – Ammoniak
Primaire Circuit verdampingstemperatuur: +1°C
Secundaire circuit water/glycol: +10 / +4°C

Een machine geheel op maat, ontworpen in samenwerking met de klant waarvan de koelcapaciteit in de toekomst eenvoudig is uit te breiden tot 2.400 kW. De installatie heeft dan een traploze capaciteitsrange van 200 tot 2.400 kW. Een stuk maatwerk waar wij als Verbrugge Koeltechniek in gespecialiseerd zijn. De machine is gekoppeld aan een Unilaval (Uniflow afscheider met Alfa Laval platenwisselaar) op basis van een thermisch sifon werking. Het systeem is volledig EIA ontworpen.

Het machineframe heeft een voorziening voor 5 Bitzer open-schroefcompressoren. Hiervan zijn 3 schroeven reeds geplaatst en inbedrijf en zijn voor de overige 2 schroeven alle voorbereidingen getroffen, zodat deze in de toekomst eenvoudig bijgezet kunnen worden. Alle compressoren zijn voorzien een frequentieregelaar met vector-control voor een hogere prestatie en stabiele regeling. Deze dragen zorg voor een rustige en stabiele regeling en zorgen tevens voor gelijke draaiuren van de compressoren zodat de onderhoudsintervallen gelijk blijven. Voor de olieafscheiding is een Bitzer 3-stage olieafscheider gemonteerd welke eveneens is ontworpen voor de toekomstige koelcapaciteit en secundair voorzien van een frequentiegeregelde pomp. De pompen in het secundaire circuit zijn ook allemaal voorzien van een frequentieregelaar.

Voor de condensors is gekozen voor twee luchtgekoelde Thermofin V-Shape condensors met ieder 16 EC-ventilatoren. Deze worden volledig traploos geregeld en de gehele installatie voldoet aan de EIA-normering.

In dit systeem is het onafhankelijk regelen van de condensors door middel van toepassen van separate circuits ontworpen, mede hierdoor kan het systeem ook bij lage capaciteitsvraag in wintercondities probleemloos draaien.

De oliekoeling ten behoeve van de compressoren vindt plaats door middel van een warmtewisselaar met water/glycol-koeler van Thermofin en is afgestemd op de toekomstige koelcapaciteit.

Tevens is de installatie voorzien van een onderhoudsprogramma, waardoor meldingen in het display verschijnen voor het smeren van motoren, filters reinigen tot magneetspoelen of een relais vervangen. Zo blijft de installatie optimaal draaien en worden onverwachte storingen beperkt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op